Joran 5e operatie-L_enkel+plaatje in- Eerste nacontrole Joran

Na aankomst gingen we rechtstreeks naar de afdeling radiologie. Daar werden rÇôntgenfoto’s gemaakt van zijn enkel en knie. De radiologen waren super aardig en lieten naderhand nog even uitgebreid ook Joran en Tycho zien wat alles was op de foto’s.

Daarna gingen we, een half uur te vroeg, naar de Poli Orthopedie. Voorbereid om een tijdje te moeten wachten, maar binnen 5 minuten mochten we al met dr Ham mee!
Hij bekeek de foto’s goed en was zeer tevreden over het resultaat van de ingrepen. Op de foto’s van de enkel zagen beide botten er weer netjes glad uit, maar er zaten grote donkere plekken in. “Daar is het bot extreem dun” verklaarde de dokter. “En dus nog heel erg breekbaar, Joran mag nog zeker 4 weken niet belasten, dan opnieuw terugkomen en dan zien we weer verder.”
Goed nieuws dus, want dat het nog even zou duren, hadden we al ingecalculeerd!

Er was echter ook een maar….

Vorige week voelde ik (mama) bij zijn knie op zijn bovenbeen een grote bult. Dusdanig groot, dat ik er erg van schrok! Dus bij de foto’s extra opgelet. En ja, daar was een enorm grote woekering te zien. Ook dr. Ham vond het zorgwekkend. Zeker omdat het vooral groot was in zijn knieholte. Omdat zijn knie, vanwege het plaatje, sowieso goed onder controle staat, kan deze woekering goed in de gaten gehouden worden.
Ook zag ik laatst dat Jorans vingers licht krom beginnen te groeien. Natuurlijk heb ik het daar ook even met de arts over gehad, en ook dat was iets om goed in de gaten te houden.
Dus over ca. 4 weken terugkomen, foto’s maken van enkel, knie en handen en dan horen we het wel weer.
Het blijft dus spannend!

Morgen gaat Joran voor het eerst weer naar school sinds de operatie. Hij heeft er veel zin in, behalve het eerste moment dat iedereen om hem heen gaat staan, dat vindt hij wat eng. Alles is geregeld, hij zal in de rolstoel gaan, op advies van de dokter, omdat op krukken hij extra kwetsbaar is. Buiten spelen of gymmen zit er voorlopig even niet in, dus hij zal dan al dan niet met een vriendje in het lokaal blijven. Omdat Joran nog erg snel moe is hebben we afgesproken dat ik morgen zo snel mogelijk na mijn lessen (vlak na de overblijf) naar hem toe ga en dan kijken we of het ook ‘s middags vol te houden is. Maar dat zal vast wel lukken!