Joran 5e operatie-L_enkel+plaatje in- Foto verslag dag 3

Gisterenavond kwam dr Ham nog langs om te vertellen hoe de operatie was gegaan. Hij was erg tevreden, maar was erg duidelijk toen hij zei dat de enkel van Joran nu heel erg zwak en breekbaar is. De komende 2 weken mag hij de enkel helemaal niet belasten, dan volgt een controle en zeer waarschijnlijk daarna nog 4 weken niet belasten, afhankelijk van hoe het er op dat moment bij staat.
Binnen in huis mag hij met krukken, maar op school absoluut niet. Daar moet hij in de rolstoel, en omdat hij geen gips krijgt, moet er erg goed rekening mee gehouden worden…
De knie ingreep is ook volgens plan gegaan, er zit nu een plaatje in, die na 2 a 3 jaar er weer uit gehaald wordt.

Vannacht heeft Joran redelijk geslapen en heeft niet veel gemerkt van het wekadvies van het overbuurjongetje. Maar om 5 uur werd hij wakker met een grote onrust in zijn linker been.Hij wilde anders liggen, maar dat hielp niet. Daarna een zuster erbij gehaald, maar ook zij kon niet helpen. Dus onze toevlucht gezocht bij de tv. En dat ging best redelijk tot 6 uur. Daarna kreeg Joran echt flink last van de onrust, hij verzekerde mama ervan dat het geen pijn was, maar hij wist zich geen houding te geven.Gelukkig bedacht een andere zuster toen dat het drukverband er bijna af mocht, en dat kon best even vervroegd worden. En ja! Dat hielp! Toen zijn mama en Joran zelfs nog weer even in slaap gevallen!

Toen de kieskar kwam koos Joran een boterham met geitenkaas! Mama moest daar niet aan denken, maar Joran at met smaak zeker de helft op! Tezamen met een kopje bosvruchtenthee, vond Joran het een wereldontbijt.

\"\"\"\"

Papa kwam al snel, en toen kwam ook de fysiotherapeut langs. Die wilde heel enthousiast met krukken gaan beginnen, maar dat was toch echt een beetje te optimistisch. Het was al een hele toer om Joran in de rolstoel te krijgen en hem daar even te houden, want daar werd hij al weer flink misselijk van. Dus daarna snel weer in bed en afgesproken dat we morgen gaan oefenen met krukken.

\"\"

Rond 10 uur kwam de zuster de pleisters vervangen van de wonden in zijn enkel en knie. Tjonge, dat zijn toch echt flinke sneeen! En wat balen! Tussen de hechtingen door bloede het echt nog flink. Het liep er gewoon zo uit! Dus werden er dokters van chirurgie bij gehaald die nog extra hechtpleisters plaatsten en daarna moest er toch weer drukverband op beide plekken. Maar gelukkig niet over het hele been!

\’s middags nog even geprobeerd om in de rolstoel te zitten. En na een rustige start,ging dat eigenlijk heel goed en gingen papa en Joran toch weer enthousiast op de wii….. maar…. toch iets te enthousiast, want toen hij daarna moe in bed ging, heeft hij helaas toch weer een beetje gespuugd. Papa had het flesje er helemaal ingewerkt bij Joran. Dat was net iets te veel voor Joran duie normaal al erg weinig drinkt.

\"\"\"\"

Terug in bed samen even relaxen aan de computer en de TV…haaaaaaaa….

\"\"

….. daarna kwamen Tycho, oma Marijke, oma Annet en opa Jan!
Met die gezelligheid en kadootjes ging het al snel weer goed natuurlijk!

\"\"\"\"

\"\"\"\"

Toen zij weggingen, gingen papa en mama even beneden wat eten halen. Joran kreeg ook zijn eten, maar omdat hij zijn linkerhand liever niet gebruikt (daar zit zijn infuus in) wachtte hij tot wij terugkwamen. En wat heeft hij toen zijn best gedaan met eten! En dat zit er nog altijd in!

Voor het slapen gaan kwam de zuster vragen hoe het gaat. Nou 0 pijn, dus de pijnmedicatie is nu gehalveerd, en voor de nacht mocht het infuus afgekoppeld worden. Het zit er nog steeds in, maar de slang is er dus afgehaald. Dat slaapt veel lekkerder natuurlijk! Joran kijkt nog even tv terwijl papa onderweg naar huis gaat. De afrika cup kan hem goed boeien! Het is de kleine finale om de 3e plaats.

\"\"

Fijne nacht kerel en morgen gaan we er een topdag van maken, en mogelijk mogen we dan naar huis!!!