Joran 5e operatie-L_enkel+plaatje in- Foto verslag dag 2

Het is half 8 als ik bij Joran de kamer op loop. Joran lijkt te slapen, maar na een paar minuten weet ik wat er is. Joran doet of hij slaapt en houdt zijn lichaam echt ook in de slaap stand. Door dit te doen wordt hij helemaal rustig en denkt hij minder aan wat gaat komen. Gelukkig hebben we dan nog tot 9 uur denk ik. Tot om 8 uur de verpleegkundige langs loopt. De eerste patient is vervallen en Joran kan gelijk mee. Boem gelijk is Joran vrij gestresst maar hij houdt zich opzich nog wel redelijk goed. Ook in de gang doet hij zijn slaap truc en in de lift doen we een wedstrijdje adem inhouden. De lift is net schoongemaakt en Joran vond het een vieze geur. We hebben het keurig de hele rit volgehouden.

Op de holding aangekomen wordt mama in een prachtig trouwpak gehezen. Wit met een prachtig haarnetje. “Mam gaat opnieuw trouwen…ik ben benieuwd met wie” grap ik tegen Joran. Joran is echter te gespannen voor een lachje. Wel herhaalt hij tegen mij zijn eigen visie. ” Ik moet het prikje even door pap, dat is het ergste, als dat is gebeurd gaat het alleen nog maar beter!” Ik vind het een prima statement en zeg tegen Joran dat hij het erg goed doet. Een traan loopt langs zijn wang. Met de sterrenkijker aan zijn oog wordt hij weer rustig en ik probeer hem te wijzen op de sterren maantjes en dingen die langs gaan komen. Hij kijkt gespannen tot hij ze ziet. Na een korte wacht gaat hij samen met mama mee naar de OK. Daar is de prik lastiger dan verwacht. Joran’s ader rolt steeds weg dus de arts moet echt “zoeken” naar de ader. Dat lukt niet en er moet opnieuw geprikt worden. Joran moet hier wel om huilen want het doet erg pijn. De dokter kan dat goed begrijpen en zegt dat hij best even mag piepen….maar Joran doet het erg goed en uiteindelijk zit de naald erin. Het tellen begint en Joran komtrustig tellend tot 13!….Later herinenrt hij zich dat hij de 12 had gehaald.

Nu Joran in de OK ligt begint voor ons de tijd van rust. Het klnkt heel raar misschien, maar de tijd dat Joran op de OK is , is eigenlijk onze enige rust die dag. De rest van de dag ben je druk met artsen, verplegers en vooral Joran helpen en aanmoedigen. Dit moment van rust gebruiken we om even lekker te eten. Mmmmm verse bolletjes en salade. Jammie! Daarna gaan we terug naar de kamer en daar worden we al om 10.30 geroepen dat Joran klaar is en op de recovery ligt.

Joran ligt daar heerlijk NIET misselijk te zijn. De morfine is niet aangesloten en dat doet hem ziender ogen goed. Hij is dan ook zo van de recovery af en we rijden om 11.00 uur terug naar zaal! We zijn eigenlijk totaal verbaasd want zo snel is het allemaal nog nooit gegaan……

Terug op de kamer wordt Joran toch nog even wat beroerd. Maar een zakje anti-misselijheid helpt goed dit keer. Daarna gaat hij drinken en eet een beschuit. We kunnen het nauwelijks bevatten. Meneer wil zelfs naar de speelkamer! Even aan de zuster gevraagd en die vindt het goed.

In de speelkamer samen met papa bowlen en tennisen. De rest van de beschuit gaat er ook nog in. Na een poosje is Joran moe en wil hij voorgelezen worden. Tijdens het voorlezen heeft hij blijkbaar ook weer tijd om op andere dingen te letten en komt de misselijkheid terug. We gaan terug naar de kamer en daar komt helaas de beschuit er weer uit. Misschien wat veel geweest? Joran gaat daarna lekker nog even slapen.

Na het slapen is Joran nog steeds misselijk en krijgt hij weer anti misselijkheid. Dat werkt weer super en als zijn warme eten komt eet hij met smaak zijn kipfilet en wat puree en boontjes. Ook deze kwamen er echter na 2 uur weer uit. De vla die hij daar een uurtje na weer at kwam er helaas ook om 9 uur nog even uit. Hopen dat de pillen die er door gemengd waren goed opgenomen waren. Nu slaapt Joran lekker en morgen gaan we weer bouwen.

Het is ongelooflijk hoe Joran zich vandaag gehouden heeft. Hij vroeg zelf steeds om wateten, of wat drinken, was opgewekt en ging er echt voor. Als dat morgen ook zo gaat, heb ik er helemaal vertrouwen in! Super kanjer!!!!!