MODELVLIEGEN: Vliegen in de storm!

Vandaag ben ik samen met Richard en Rob gaan vliegen in de polder. De hele dag stond er windkracht 6 met windstoten die daar ver boven kwamen. Het was inmiddels weer 2 maand geleden dat ik echt gevlogen had en dan is dit toch wel een hele uitdaging. Het waaide zo hard dat de zwanen in het veld de hele dag bleven zitten. Dat zou toch een teken moeten zijn dat vliegen niet verantwoord was…..

Als eerste was de Trex600 aan de beurt. Deze heli is wat groter en zwaarder en heeft een flinke bak aan motor vermogen. Veel meer dan mijn brandstof helicopter en vriendelijker dan mijn giftig vliegende Trex500. Op het veld gekomen was het toch wel even slikken. Heli op de grond gezet en de schakelaar overgehaald…..NIKS….klik klik…….NIKS! Afgelopen maandag hadden we mijn regelaar opnieuw ingesteld dus daar moest het wat mee te maken hebben. Eerst alles uitgeschakeld en weer opnieuw gestart….en klik….WERKEN! Toch blijkbaar alles goed ingesteld, maar alleen wat fout gedaan bij het vliegklaar maken blijkbaar.

De aanpassing die gedaan is, was voor de bail-out functie. Die heb je nodig bij een autorotatie (landing met motor uit) als je niet helemaal uitkomt. Dan wil je niet dat de heli weer langzaam opstart, maar gewoon binnen 3 seconden de rotor weer op toeren heeft. Deze bleek nog iets te lief want het duurde toch ruim 5 seconden. En dat kan het verschil zijn tussen een hele heli en een kuil in de grond!

De vlucht ging onwennig, maar wel erg lekker. Veel;lange halen en bochten om er weer in te komen. Als ik langs vloog in een rechte lijn hing de heli wel 30 graden op zijn kant! Anders waaide hij finaal weg! Wat loopings en rollen later gaf de timer aan dat het tijd was voro een landing. Deze afgesloten met een mini autorotatie van 2 meter hoog. Prima te doen in deze wind!

Later met de Trex500 gevlogen en dat ging heerlijk. Het gevoel kwam terug en in de gevlogen flip een klein foutje gemaakt zodat de heli omhoog kwam. Het werd een soort begin van een flippende looping. Dat vond ik wel grappig en dus zette ik door. Richard was even verbaasd, maar vond het geloof ik wel grappig want later deed hij het ook met zijn heli. Uiteraard dan Richard style, snaar strak en heel mooi gecontroleerd. Later onthoofde ik nog bijna een gans! In een totaal verkeerd getimede gevolgen roll verloor ik op eens veel hoogte. Volgens Richard zag hij de zwanen bij wijze van spreken de kop in trekken die in het veld zaten.

Uiteindelijk heb ik heel veel autorotatie oefeningen met motor aan gedaan. Gewoon om feeling te krijgen en van Richard tips te krijgen hoe de heli te vliegen in een goede autorotatie. Dat was erg leerzaam. Volgende keer is over 2 weken. Dan gaan we verder met autorotaties oefenen en mogelijk zelfs vele voor het echie! Dan moet alleen de regelaar nog even aan de pc gehangen worden en wat aangepast worden qua optoeren.

Uiteindelijk met een big smile naar huis gereden. Een heerlijk dagje gehad zo!